Премиерът Кирил Петков отговори на критиките на ГЕРБ, че е водил

...
Премиерът Кирил Петков отговори на критиките на ГЕРБ, че е водил
Коментари Харесай

Не съм поемал ангажимент за отменянето на зеления сертификат

Премиерът Кирил Петков отговори на рецензиите на ГЕРБ, че е водил диалози „ на мрачно “ за отпадането на зеления документ с партия „ Възраждане “. Той акцентира, че не е поемал ангажимент за отменянето му.

„ Още след митинга на „ Възраждане “ разгласих, че отваряме работна група за диалози сред протестиращите и специалисти от здравното министерство. Въпросът беше да влязат в разговор на база действителни данни и да се излезе с работна група, която да даде общи хрумвания какво може да се случи. Тогава беше протегната ръка за разговор. Единственото, което направих през вчерашния ден в диалога с „ Възраждане “, е, че уточнихме по кое време тази група ще стартира да работи. Никакви задължения не са поемани от никого “, изясни той.

Премиерът напомни и при какви условия би изнемощял зеленият документ: най-малко 60% равнища на имунизация и спад в заетостта на интензивните кревати за COVID-19 на 5% от общия им брой.

По-рано през днешния ден от парламентарната група ГЕРБ-СДС желаеха анулация на зеления документ в България. Мотивът им е, че много от документите са подправени, а условието за влизане в Народното събрание със зелен документ не се съблюдава. От партията прецизираха, че не са против зеления документ, а единствено против " побългарения " му вид. Все отново Росица Кирова от ПГ на ГЕРБ посочи, че депутати от партията са се подписали в конституционна тъжба против документа, подготвяна от сътрудниците им от  " Възраждане ". " Този документ беше побългарен и май не би трябвало да е изискване хората да имат ограничавания за достъп до работните си места. Разбрахме, че от " Възраждане " внасят конституционна тъжба против документа и дванайсет депутати от нашата група се подписаха ", сподели Кирова.

Бившият министър на опазването на здравето Костадин Ангелов настоя за незабавна анулация на документа у нас, с цел да спре и търговията с подправени документи. По данни на ГЕРБ министър председателят Кирил Петков е водил диалози с " Възраждане " в тази посока. " Преди малко разбрахме, че министър-председателят е водил диалози на мрачно, в които е поел ангажимент за отпадане на зеления документ. Преди повече от месец нашата група внесе предложение за отпадане на зеления документ в Народно събрание, тъй като той трябваше да важи за всички. Нека не се съпоставяме кои сме по-равни. Нашите зелени документи са в депутатските карти. Тук влизат депутати без зелени документи. Хайде да се съпоставяме с хората, които не могат да отидат на работа без документ. Настояваме да се съблюдават разпоредбите от всички жители. Някой, като ви желае зелен документ, желае ли ви персонална карта? 30% от зелените документи в България са подправени. Министерството на вътрешните рабати се провали със прекъсването на подправените документи ", уточни Ангелов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР